१) लसुनका पात खानाले शरीरको रोग प्रतिरोधी क्षमता बढ्छ ।
२) लसुनको पातमा प्रशस्त्रै आइरन तत्व पाइन्छ । रक्तअल्पता भएकाहरुले लसुनको पात नियमित खाँदा लाभदायी हुन्छ ।
३) लसुनका पातको सेवन मुटुका लागि समेत लाभदायी हुन्छ । यसमा पाइने पोलीसल्फाइड तत्वले मुुटुका विभिन्न रोगबाट बचाउँछ ।
४) लसुनका पातमा म्यांगानिज तत्वले शरीरमा कोलेस्टेरोलको मात्रा नियन्त्रण गर्छ र मुटु तथा रगत सम्बन्धी समस्या कम गर्छ ।
५) लसुनको पातको नियमित सेवनले पेट तथा पाचन प्रणाली सम्बन्धि संक्रमण पनि कम गर्छ ।
६) चिसो तथा रुघाखोकीको उपचारमा पनि लसुनको पात खानु कामयावी हुन्छ ।
त्यसैले लसुनको केश्रा मात्र होइन हरियो पात समेत नियमित तरकारी वा अचारमा मिलाएर खाने गर्नु अति उत्तम काम हो।
Write Comment Below:
Disclaimer: Please note, this is an online news portal, All of these images/videos found here from 3rd party video/image hosting sites such as YouTube.Com, Vimeo.Com, DailyMotion.Com, Blip.Tv, We do not host any videos and some photos. Please contact to appropriate video/image hosting site for any content removal.
No comments:
Post a Comment